Terug

Natuurlijk genieten voor iedereen in familiehuis de Rovershut

30 mei 2024 Op een stukje onaangeraakt Texel vind je een open stuk natuur omringd door Dennenbomen van meer dan een eeuw oud. Een tijd werd het landschap versierd met warm-bruine Schotse Hooglanders, met imposante horens. En inmiddels staan er nieuwsgierige Black Angus Runderen, die ervoor zorgen dat het landschap open blijft door aan de snelgroeiende planten te knabbelen.

Tussen de runderen, dennen, sparren en heideplanten ligt de Rovershut, een eco-friendly groepsverblijf. Dat zich voornamelijk toespitst op het creëren van vakantieplek voor écht iedereen. Op vakantie gaan moet geen uitdaging zijn, ook niet als je te maken hebt met overgevoeligheid voor prikkels of fysiek voor uitdagingen staat. 

Aha! ´╗┐Vandaar deze naam
Onze Rovershut was niet het eerste gebouw op deze plek. De voormalige Rovershut kent een rijke historie en fungeerde al vroeg in de 20e eeuw als rustplek voor koeien. Later, in de jaren 60, werd de schuur omgebouwd tot kampeerschuur. De spits werd afgebeten door de familie Rovers en de familie Hutjes - aha, vandaar de naam! - en nog vele families en groepen volgde. 

Na jaren dienst te hebben getreden als kampeerschuur, voldeed het gebouw niet meer aan de eisen en zo werd de nieuwe Rovershut, in samenspraak met Staatsbosbeheer´╗┐´╗┐´╗┐, met oog op duurzaamheid, behoud én respect voor de natuurlijke omgeving gerealiseerd.

Een nieuw hoofdstuk - Onbewust milieuvriendelijk genieten 
Een van de belangrijke speerpunten tijdens de bouw was dan ook dat het gebouw voor minimaal 90 procent kan worden hergebruikt. En dat is gelukt. Niet alleen tijdens de bouw is er gekozen voor de meest milieubewuste opties, ook nu wordt er dagelijks - onbewust - rekening gehouden met de natuur. Dankzij moderne en duurzame technieken is het comfort hoog en de uitstoot laag.

Wij beseffen ons dat wij grote vervuilers kunnen zijn en daarom voelen wij ook de verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen, door van de Rovershut geen grote vervuiler te maken. Gasten merken er zelf weinig van. De waterbesparende kranen voelen niet anders aan dan een ‘’gewone’’ douche en onze milieuvriendelijke schoonmaakproducten geuren heerlijk. En terwijl de inheemse beplanting rond de terrassen zorgt voor een boost voor de biodiversiteit, genieten gasten van een groen beschut en privé plekje.

Elk seizoen een nieuw kunstwerk
De schitterende omgeving ademt binnen door. Vanuit de grote raampartijen lijkt de omgeving een gigantisch natuurlijk kunstwerk, dat elk seizoen verandert. Het interieur is rustig en overzichtelijk, zodat de aandacht snel naar buiten trekt. En toch voelt het binnen als een warme moderne deken. Het zachte kleurgebruik en het oog voor details maken de Rovershut eigentijds en gezellig.

Een plek waar iedereen kan genieten
De faciliteiten en indeling maken het een familiehuis waar echt iedereen zich thuis voelt. Jong en oud, fit en hulpbehoevend, energiek en terughoudend, avonturiers en rustzoekers. Dat is ook precies wat wij voor ogen hadden. Een plek creëren waar iedereen zich prettig voelt. In de Rovershut kan iedereen genieten van een fijne vakantie op het mooie Texel.