Duurzaam en sociaal

Ook op andere vlakken heeft de Rovershut een bijzondere positie op Texel. Het ligt niet alleen op een unieke plek midden in de natuur, maar heeft ook altijd ruimte geboden aan minder bedeelde kinderen om vakantie te kunnen vieren op Texel. Vanuit deze achtergrond en onze eigen affiniteit, voelen we de verantwoordelijkheid en vinden we het belangrijk om de Rovershut een duurzame en sociale invulling te geven. We vertellen u graag hoe we dat doen.

Energiezuinig en duurzaam

Het gebouw en het terrein van de Rovershut zijn in nauwe afstemming met onder andere Staatsbosbeheer vormgegeven. Daarnaast worden ze zo duurzaam gebouwd, dat uiteindelijk minimaal 90% weer kan worden hergebruikt. Ten aanzien van energie is rekening gehouden met een zo laag mogelijke CO2-emissie door toepassing van moderne duurzame technieken, voldoen we aan hoge isolatie-eisen en wordt energie opgewerkt door middel van zonnepanelen.

Mensen kansen geven

We willen mensen kansen geven om zich te ontwikkelen. Daarom werken we zoveel mogelijk met partijen die zich inzetten voor mensen met afstand tot arbeid of een arbeidsbeperking. Zo verzorgt werk- en ontwikkelbedrijf De Bolder ons bed- en badlinnen en werken we voor ons tuinonderhoud samen met erkende leerbedrijven.