Maatregelen Covid-19

Lieve gasten,

Het Corona-virus is onder ons en de 1,5 metersamenleving is een feit. Wij nemen daartoe vanzelfsprekend onze verantwoordelijkheid. Daarbij volgen wij nauwlettend de richtlijnen vanuit het RIVM en de Veiligheidsregio Noord Holland Noord. Immers, ieders gezondheid; dat van u, uw naasten en van ons zelf gaat voor alles.

Er zijn daarbij een aantal richtlijnen en uitgangspunten die we met elkaar in acht moeten nemen. Deze vindt u onderstaand.

Voldoende ruimte en comfort – 1,5 meter richtlijn
De familiehuizen zijn ingericht voor 8 personen. Alle verblijfsruimten zijn daarbij ruim opgezet. Vanuit 1,5 meter optiek vraagt het desondanks enige flexibiliteit van onze gasten. De combinatie van ruime slaapkamers met zitmogelijkheid, speelhoek, speelzolder, woonkamer en ruime tuin/terras geven gasten veel mogelijkheden en comfort om zich goed te kunnen verspreiden in het familiehuis. Deze combinatie maakt het hanteren van 1,5 meter afstand goed mogelijk.

De terrassen van beide familiehuizen zijn van elkaar gescheiden en maken dat er minimaal 1,5 meter afstand in acht gehouden wordt.

Sanitair
We voldoen aan de richtlijnen ten aanzien van sanitair. Aangegeven is dat er per gezin een sanitaire voorziening moet zijn. Onze familiehuizen beschikken over 3 badkamers en 3 toiletten waarvan 2 separaat. Ieder gezin kan zodoende gebruik maken van eigen sanitair.

Contactloos aankomen en verblijven
Voorafgaand aan uw verblijf sturen we u de code van het sleutelkastje toe. Zodoende kunt u op de dag van aankomst vanaf 15.00 uur op ieder gewenst moment in uw familiehuis.

Door middel van een welkomstboekje en documentatie krijgt u alle informatie over de faciliteiten in de Rovershut en over de mogelijkheden op het eiland. Zo kunt u zelf zonder enig contact ontspannen genieten van een verblijf in de Rovershut.

Verantwoordelijkheid van ons allen
Onze familiehuizen bieden voldoende ruimte en mogelijkheden ten aanzien van de Corona-richtlijnen. Desondanks is het een ieders verantwoordelijkheid om de adviezen en voorschriften zo goed mogelijk na te leven:

-        Wacht op elkaar bij het op- en aflopen van trappen en in gangen.
-        Gebruik eigen sanitair; stem daartoe af welk sanitair voor welk gezin/huishouden is.
-        Loop buiten rechts om het passeren van gasten op 1,5 meter mogelijk te maken.
-        Was je handen regelmatig en grondig met water en zeep.
-        Hoest in een papierenzakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.
-        Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik direct in de prullenbak.
-        Mocht een van de gasten ziekteverschijnselen krijgen, dan verzoeken we u een gedegen inschatting voor u zelf en andere gasten te maken en de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen.
-        In geval van twijfel: kies voor voorzichtigheid, beperk uw sociale contacten en blijf zoveel mogelijk thuis of neem de beslissing om eerder naar huis te reizen. 
-        Zodra een van de gasten onverhoopt écht ziek wordt gaat u naar huis en stelt u ons  en andere gasten op de hoogte.

 ​​​​Maatregelen Rovershut

-        Contactloos aankomen en verblijven.
-        Schoonmaakprotocol en hygiënemaatregelen geïntensiveerd.
-        We verstrekken desinfecterende handzeep en handgel.
-        Terrassen van beide familiehuizen zijn gescheiden.
-        Loop zoveel mogelijk rechts.
-        We nemen allemaal onze verantwoordelijkheid.

Corona en mogelijkheden op Texel

-        Klik hier voor alle relevante informatie vanuit VVV Texel.
-        Klik hier voor actuele informatie betreffende overtocht met TESO.
-        Klik hier voor speciale en gratis Texelmap App met inzicht in waar het wel/niet druk is.

We rekenen op ieders begrip en verantwoordelijkheid. Blijf gezond en let op elkaar.

We wensen u een heel prettig verblijf in De Rovershut toe.

Met hartelijke groet,

Imre en Suzanne Kienjet ​​​