Terug

Van ludieke kampeerschuur naar gezellig familiehuis

20 december 2019 Het nieuws dat de Rovershut vervangen gaat worden zorgt voor sentiment en haalt herinneringen naar boven. Herinneringen aan dat schuurtje dat er voor de meeste mensen altijd al heeft gestaan, maar dat tegelijkertijd toch wel wat oud en spartaans is. Het heeft zo z’n charme, dat is zeker. Maar wat gaat er nu precies mee gebeuren?

Behoud niet mogelijk
We hebben de mogelijkheden tot behoud en het doorvoeren van een upgrade onderzocht. Helaas bleek dat technisch gezien niet haalbaar. Zo is bijvoorbeeld de fundering niet berekend op zwaardere belasting en voldoet de plafondhoogte al lang niet meer aan de eisen ten aanzien van brandveilig gebruik. Enerzijds jammer, absoluut. Anderzijds ook een mooie kans om met respect voor omgeving en historie iets nieuws te kunnen ontwikkelen. Een kans die we gedegen en met veel plezier hebben aangepakt.

De nieuwe invulling
In samenspraak en afstemming met onder andere Staatsbosbeheer – beheerder van De Dennen en de Ploeglanden – hebben we invulling gegeven aan het huidige ontwerp. Een hedendaagse invulling van de karakteristieke Texelse bouwstijlen, soorten landschapsbeheer en met een duidelijke knipoog naar de oorspronkelijke Rovershut. Een heel duurzaam gebouw dat door zijn vorm, kleur en omvang op gaat in de achtergrond van het achtergelegen bos. De Rovershut verandert daarmee van een ludieke no-nonsense kampeerschuur in een gezellig en aangenaam familiehuis.

U bent van harte welkom.

rovershut-met-bord.jpg