Terug

Nieuw: Y Kids Wildlife kamp bij de Rovershut

06 maart 2020 De Rovershut is een mooie samenwerking met organisatie Y Camps aangegaan. In oktober vindt er een Y Kids Wildlife kamp plaats bij de Rovershut op Texel, speciaal voor kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). Een nieuw avontuur op Texel staat centraal. Zo gaan we verstoppertje spelen in de duinen, beestjes zoeken op het wad en natuurlijk zeehonden spotten. De Rovershut vormt die week een prikkelarme, veilige plek voor de kinderen.

Voor speciale doelgroepen
Y Camps is ontstaan uit YMCA vakanties en organiseert (zomer)kampen voor kinderen uit speciale doelgroepen. De Y Kids kampen zijn voor kinderen met AD(H)D, ASS of soortgelijke beperkingen waarbij er naast een spetterend activiteitenprogramma ook ruimte is voor extra persoonlijke aandacht en begeleiding.

Avontuur op Texel
Tijdens dit Wildlife kamp ontdekken de kids allemaal nieuwe dingen in de spannende omgeving rond de Rovershut. Het avontuur wacht! Wat dacht je van een wedstrijdje ‘leunen tegen de wind’, de wadden verkennen, de grootste zandkastelen bouwen en ravotten in het bos.

Prikkelarme omgeving
De Rovershut is in dit verhaal een veilige, prikkelarme thuisbasis voor de kinderen. Rust en ontspanning staan centraal in ons vakantiehuis aan de rand van het bos en de duinen. Binnen zijn er naast ruime centrale ruimtes verschillende speel- en rusthoeken waar de kinderen zich kunnen terugtrekken. Ook hebben we geen slaapzalen, maar slapen de kids met z’n tweeën op een kamer. Er is meer dan genoeg plek voor de deelnemers: er zijn 8 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden, 6 badkamers en 4 losse toiletten.

Het Y Kids Wildlife kamp in het kort
10 t/m 12 jaar
ma 19 oktober – vr 23 oktober
Aantal nachten: 4
Texel, Nederland
Prijs: € 450,-

Meer informatie? Kijk op: www.ycamps.nl/y-kids/wildlife