Terug

De Rovershut: de droom

20 december 2019 De beste ideeën ontstaan vaak aan de keukentafel of – zoals in ons geval – op zondagochtend met een kopje koffie in bed. We nemen u mee in onze droom.

Inspirerend boek
We spraken met elkaar over het boek dat we net hadden gelezen en waar we allebei vol van waren; The Hors Boy van Rupert Isaacson. Een heel inspirerend boek over de zoektocht van een vader naar de innerlijke wereld van zijn autistische zoon. Voor ons heel herkenbaar aangezien we in die periode precies in eenzelfde zoektocht zaten naar de belevingswereld van onze eigen zoon. Een heel lief mannetje met klassiek autisme en een verstandelijke beperking.

Een wens de uitkomt
Het boek inspireerde ons om een lang gekoesterde wens nu écht actief op te pakken. Namelijk een mooie plek op een Waddeneiland waar we heerlijk kunnen ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Het moest bovenal een plek worden waar ook andere kinderen en gezinnen – zoals de onze – van kunnen genieten.  Een plek waar op gezette tijden kampen, vakanties of themaweekenden gegeven kunnen worden, gericht op kinderen met een autismespectrumstoornis.

Plek met een verhaal
Texel was direct voor ons hét eiland waar we wilden zijn. Als kind kwam Suzanne al met haar ouders op vakantie naar Texel. Bij ome Han op boerderij Bloemwijk. Een omgeving die altijd tot haar verbeelding is blijven spreken. Zo ook de Rovershut, waar ome Han heel vroeger de jonge koetjes op stal had en die later als kampeerschuur dienstdeed.

Het vervolg van de Rovershut
De Rovershut is een markante kampeerschuur op een fantastische plek. Ideaal gelegen op een mooie open plek in de bossen en op loopafstand van duinen en strand. De ultieme plek om onze droom te realiseren. Ome Han zag in onze dromen en plannen een mooi vervolg van de Rovershut. Dat maakte dat we het in 2017 over hebben kunnen nemen en waar onze ‘reis’ is begonnen.

 

rovershut-de-droom.jpg